Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών του για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη κοινότητα έχει ήδη παραδώσει στους κατοίκους, αρκετά έργα υποδομής και εξωραϊσμού. Μέσα στα πλαίσια του προγραμματισμού του έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά από έργα τα οποία έχουν σκοπό να μετατρέψουν το Ζύγι σε μια σύγχρονη κοινότητα.

Μερικά από τα έργα τα οποία έχουν ήδη αποπερατωθεί είναι:

 1. Έχει κατασκευασθεί με απόλυτη επιτυχία Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου,που αποτελεί πραγματικά το στολίδι της περιοχής μας. Το κόστος κατασκευής του όλου έργου το ανέλαβε το Τμήμα Αλιείας με έξοδα του Κράτους.
 2. Έχουν κατασκευασθεί τα Νέα Κοινοτικά Κτίρια τα οποία περιλαμβάνουν τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου, αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και χώρους στάθμευσης για τις ανάγκες της Κοινότητας.
 3. Έχουν δημιουργηθεί τουαλέττες εντός της αυλής της εκκλησίας του Αποστόλου Βαρνάβα.
 4. Αποπερατώθηκε το κοινοτικό πάρκο Ζυγίου το οποίο εφάπτεται στη θάλασσα και περιλαμβάνει παιδότοπο, περίπτερο, χώρους πρασίνου και γηπέδου βόλεϊ.
 5. Τρία Πάρκα στο κέντρο της κοινότητας με παγκάκια και φωτισμό.
 6. Κατασκευάστηκε νέο μεγαλύτερο ντεπόζιτο νερού σε πιο ψηλό σημείο για να καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της κοινότητας.
 7. Έχουν γίνει πλακόστρωτα στο πυρήνα της κοινότητας.
 8. Αναπαλαιώθηκε το εξωκλήσι του Αγίου Ηρακλειδίου.
 9. Κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια σχεδόν σε όλη την κοινότητα.
 10. Έγιναν έργα αποσυμφόρησης γύρο από το δημοτικό σχολείο.

Μερικά από τα μεγάλα προγραμματισμένα έργα είναι:

 1. Δημιουργία αποχετευτικού συστήματος τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων. Το νερό που θα παράγεται θα χρησιμοποιείται για αρδευτικούς σκοπούς.
 2. Κατασκευή μνημείου ηρώων, έξω από τα παλιά κοινοτικά κτίρια, όλων των απελευθερωτικών αγώνων της Κύπρου και γενικά του Ελληνισμού. (1821. 1940, 1955, 1974). Το κόστος κατασκευής του μνημείου θα ανέλθει στις €100,000.
 3. Απαλλοτρίωση και τοπιοτέχνηση της παραλίας με την δημιουργία χώρων πρασίνου, πλακόστρωτων, και πεζόδρομων. Με το έργο αυτό το παραλιακό μέτωπο θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη παραλία. Το κόστος θα ανέλθει στις €700,000.
 4. Προγραμματίζονται μέτρα κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης του παραλιακού δρόμου και παρακαμπτήριος δρόμος γύρω από την κοινότητα.
 5. Προγραμματίζεται η δημιουργία μουσείου φυσικής ιστορίας και θαλάσσιας ζωής.