Η θαλάσσια περιοχή του Ζυγίου, αποτελεί ένα από τους πλουσιότερους βιότοπους της Κύπρου από άποψης αναπαραγωγής διαφόρων ειδών ψαριών. Η μορφολογία του βυθού ευνοεί και υποβοηθά την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό της θαλάσσιας ζωής.

Στην περιοχή απασχολούνται δεκάδες επαγγελματίες ψαράδες, οι οποίοι προμηθεύουν με φρέσκο ψάρι τις ψαραγορές και τις ψαροταβέρνες της περιοχής καθημερινά. Εκτός από τους επαγγελματίες ψαράδες, υπάρχουν και αρκετοί ερασιτέχνες που αγαπούν την θάλασσα και το ψάρεμα και επισκέπτονται τακτικά την περιοχή.

Οι κυριότεροι τρόποι ψαρέματος είναι τα δίκτυα, το παραγάδι, η σκαρκά, η καλαμαριέρα για τα καλαμάρια και η πραγκαρόλα για τα οκταπόδια. Χρησιμοποιείται επίσης το καλάμι και το ψαροτούφεκο από τους ερασιτέχνες.

Αναμφισβήτητα, το ψάρι του Ζυγίου είναι από τα πιο γνωστά και εύγευστα ψάρια της Κύπρου και έχει γίνει πασίγνωστο και δημοφιλές όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες. Εκατοντάδες λάτρεις του φρέσκου ψαριού κατακλύζουν την κοινότητα, ειδικότερα κατά τα Σαββατοκυρίακα και τις αργίες, για να το απολαύσουν στις πολυάριθμες ψαροταβέρνες της περιοχής.

Τα κυριότερα είδη ψαριού που αλιεύονται και σερβίρονται στο Ζύγι είναι η συναγρίδα, το φαγκρί, ο σοργός, το λιθρίνι, το μπαρπούνι, ο σκάρος, η κουρκούνα, το οκταπόδι, η σουπιά, καθώς και το φρέσκο καλαμάρι που αλιεύεται κατά τους χειμερινούς μήνες.