Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου έχει δημιουργήσει το “Ταμείο Χορηγιών” το οποίο βασικά χρηματοδοτείται από την Τσιμεντοποιία Βασιλικού. Το Ταμείο Χορηγιών στηρίζει την Επιτροπή Κοινοτικής Ευημερίας η οποία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου, με πρόεδρο τον κοινοτάρχη και σκοπό έχει την κατ΄ οίκο φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων της κοινότητας. Επίσης το Ταμείο Χορηγιών επιχορηγεί όλους τους φοιτητές της κοινότητας.

Tο Κέντρο Νεότητας Ζυγίου ιδρύθηκε το 1987.

Στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από την Πολεοδομία στο κέντρο της κοινότητας. Έχει γύρω στα 150 μέλη από ηλικίες 13 ως 35 χρονών.

Το Κέντρο Νεότητας διαθέτει ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα και κύπελλο της ομοσπονδίας ΑΟΚΝΕΛ. Επίσης διαθέτει δύο χορευτικούς ομίλους που αποτελούνται από πενήντα άτομα.Κάθε χρόνο διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές εκδηλώσεις καθώς και διαγωνισμούς μπιλιάρδου, ταβλιού, επιτραπέζιας αντισφαίρισης και τόμπολας. Συμμετέχει σε αιμοδοσίες, σε δεντροφυτεύσεις, εκστρατείες καθαριότητας και διοργανώνει διαλέξεις για τα ναρκωτικά και για διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν την νεολαία. Επίσης διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα της κοινότητας συνήθως στα μέσα του καλοκαιριού. Πρόσφατα απέκτησε και γήπεδο ποδοσφαίρου με τη χορηγία της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού που διαθέτει και χορτοτάπητα. Επίσης απέκτησε φωτισμό και αποδυτήρια για τη διεξαγωγή τουρνουά και νυκτερινών παιγνιδιών.

Η Eπιτροπή του Κέντρου Νεότητας Ζυγίου
Πρόεδρος: Χρίστος Μηλιώτης
Aντιπρόεδρος: Γεωργία Μιχαήλ
Γραμματέας: Αντωνία Παπαδημητρίου
Tαμίας: Μάριος Πατσαλή
Β΄ Ταμίας: Λάμπρος Λοΐζου
Έφοροι:
Ποδοσφαίρου: Νικόλας Μουζουρής & Παναγιώτης Στυλιανίδης
Χορευτικού: Άντρη Μάρκου
Εκδηλώσεων: Μαρίνος Χαραλάμπους
Μέλη: Μαρίνος Χαραλάμπους Θέτις Κνέκνα Άντρη Μάρκου Μάριος Καραολή Δημήτρης Κυριάκου Σκεύη Νικολάου Μιχάλης Μιχαήλ Κοντοζής Κοντοζή Νίκη Μιχαήλ Νικόλας Μουζουρής Παναγιώτης Στυλιανίδης Γεωργία Ζουππουρή
Εκπρόσωποι Επαρχιακής Επιτροπής Κέντρων Νεότητας Λάρνακας
Μόνιμοι: Χρίστος Μηλιώτης
Σκεύη Νικολάου

Διέυθυνση: Κέντρο Νεότητος Ζυγιού Αγίου Κυριάκου 13, 7739, Ζύγι – Λάρνακα

Τηλέφωνα επικοινωνίας : Τηλ: 99653324 Φαξ: 24332343 E-mail: k.n.zygioy@gmail.com

Το Κέντρο Νεότητας Ζυγίου ιδρύθηκε το 1987.

Στεγάζεται σε οίκημα που παραχωρήθηκε από την Πολεοδομία στο κέντρο της κοινότητας. Έχει γύρω στα 150 μέλη από ηλικίες 13 ως 35 χρονών.

Το Κέντρο Νεότητας διαθέτει ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα και κύπελλο της ομοσπονδίας ΑΟΚΝΕΛ. Επίσης διαθέτει δύο χορευτικούς ομίλους που αποτελούνται από πενήντα άτομα.

Το κοινοτικό γήπεδο Ζυγίου είναι μια προσφορά της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού προς την κοινότητα. Στο γήπεδο τοποθετείται χορτοτάπητας και αργότερα θα δημιουργηθούν κερκίδες, σύγχρονα αποδυτήρια και φωτισμός.

Από το 2006 έχει ιδρυθεί στην κοινότητα ο Πολιτιστικός Όμιλος Ζυγίου. Λειτουργούν διάφορες ομάδες, μια χορωδία και πολλές με ειδικά ενδιαφέροντα, όπως το χορό, την ποίηση, το θέατρο, τη φύση, το περιβάλλον, τη ζωγραφική, τις αγιογραφίες και άλλα πολλά.

Επίσης, διοργανώνονται εκδηλώσεις για διάφορες γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τη Καθαρά Δευτέρα, το Καρναβάλι.

O Όμιλος διοικείται από επταμελή επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Χρήστο Κωνσταντίνου.

Πηγή:

Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου